Önkéntes és gyakornoki program

Önkénteseket keresünk!

Várjuk olyan joghallgatók jelentkezését, akik elkötelezettek a sajtószabadság iránt és ennek érdekében szívesen dolgoznának önkéntesként a Mérték Médiaelemző Műhelynél. Az önkéntesek egy pályázat megvalósításában vesznek részt, amelynek célja az újságírói munkához kapcsolódó jogi kérdések közérthető feldolgozása.  Az önkéntesek a Mérték szakértőivel együttműködve, szakmailag felkészült csapatban, de önállóan végzik a tevékenységüket.

A pályázat megvalósítása 2018. február 1. és november 30. között zajlik. Az önkéntesek feladata az újságírást érintő jogszabályok összegyűjtése, az újságírást érintő jogi problémák közérthető, online publikálásra szánt feldolgozása, valamint újságírókkal folytatott konzultációkban való részvétel.

A kiválasztott önkéntesekkel szerződést kötünk. A feladat kb. havi 24 óra elfoglaltságot jelent és otthonról végezhető. A kapcsolattartás módja: e-mail, telefon, Skype, illetve legalább három személyes találkozó. A önkéntes feladatokhoz kapcsolódó útköltséget megtérítjük.

A felvételi kétkörös, az első körben kiválasztottaktól egy 2000 karakteres próbafeladat megírását fogjuk kérni előzetesen egyeztetett témában.

A jelentkezéseket az info@mertek.eu e-mail címen várjuk 2018. január 8-ig. Az e-mailben egy rövid bemutatkozást kérünk, valamint annak összefoglalását, hogy a jelentkezőt miért érdekli a feladt.

Kitűnő tapasztalatszerzés, ha jogi tanulmányaid mellett érdekel a média világa!